Zvířata v pohybu

Napsal Mgr. Jan Czyž - učitel

Kdo by nemiloval zvířata, vždyť to jsou úžasná stvoření. V říjnu jsou jim věnovány dva významné dny - Světový den hospodářských zvířat (2. 10) a Mezinárodní den zvířat (4.10.).

A právě v tomto duchu se nesl v družině celý týden pod názvem „Milujeme zvířata aneb týden plný zvířátek“, který jsme završili celodružinovou sportovní akcí Zvířata v pohybu. Děti se na jednotlivých stanovištích proměnily ve zvířata a ne ledajaká. První stanoviště obsadili záhadní zvířecí tvorové Žabozajové - kříženci žáby a zajíce, kteří cestu tam museli zdolat jak žába skokan tj. skákáním ze značky na značku a cestu zpět zaječím během (slalom). Druhého stanoviště se zmocnili Klolvové - kříženci klokanů a lvů, jenž zdolávali překážky klokaními přeskoky zakončené krmením zuřivého lva (házení do koše). Třetí stanoviště nás vrátilo do reálného světa koňskými závody - běh ve dvojicích s pruhem látky kolem pasu. Na čtvrtém stanovišti pojmenovaném Medvědí síla, závodníci si poměřovali sílu přetahováním lanem.

Sportovní odpoledne uběhlo velmi rychle. Bylo zřejmé, že dětem se líbilo, skvěle si zasoutěžily, užily si legraci. Pro všechny byla připravena malá sladká odměna a upomínkový dáreček ve formě záložky do knihy a jak jinak, než se zvířecím motivem.

Miriam Poledníková