Nabývání zkušeností v družině

Napsal Mgr. Jan Czyž - učitel

Teoretické vzdělání musí být doplněno zkušenostmi přímo z místa dění, neboť zkušenost je nejlepší učitelkou. K získání těchto zkušeností slouží souvislá pedagogická praxe, kterou u nás absolvovala studentka třetího ročníku vyšší odborné školy, obor Předškolní a mimoškolní pedagogika. Je velmi potěšující, že stejně jako v loňském školním roce se jednalo o naši bývalou žačku základní školy.

Děti si praktikantku oblíbily, protože byla laskavá, kamarádská, ale zároveň důsledná. Nejen spontánně se zapojovala do dění oddělení, ale také připravila pro děti rozmanité a zajímavé činnosti. Podporovala u dětí tvořivost i spolupráci. Dokázala pružně reagovat v neplánovaných situacích. A jak to bývá v kolektivu, učila se i řešit problémové situace. Shrnuto - praxi zvládla na jedničku s hvězdičkou. Byla velkým přínosem nejen pro děti, ale i pro paní vychovatelky.

Věříme, že pětitýdenní praxe se studentce líbila a splnila její očekávání. Přejeme jí úspěšné zakončení vyššího odborného vzdělání tj. absolutoria. Hodně štěstí!

Možná pět týdnů života v naší družině povede k jednomu velkému rozhodnutí, které změní celou její budoucnost, a to pracovat jako vychovatelka ve školní družině.

Miriam Poledníková