Přijďte mezi nás

Napsal Mgr. Jan Czyž - učitel

Společnou akcí jsme příjemně zahájili nový školní rok. Před samotnou událostí byl všem zúčastněným zaslán informační leták s užitečnými tipy/pravidly pro masters opékání a s předpovědí počasí. Samozřejmě nesmělo chybět sdělení o fotografování, aby návštěvníci akce měli možnost se připravit a neměli z fotografování noční můru.

Připraveni na fotografování a vyzbrojeni informacemi, proběhlo opékání buřtíků v přátelské, pohodové náladě, kde byly uspokojeny nejen chuťové pohárky, ale i společenská potřeba sdružování, navazování nových přátelství. Zároveň, a to je to podstatné, děti strávily s rodiči společný čas a rodiče se zapojili do života družiny.

Mezitím, co se opékači párků soustředili v družné atmosféře na přípravu delikatesy, děti zvyšovaly svou tělesnou zdatnost fotbalem, přetahováním lanem, hrami na honěnou, Soft tenisem nebo si užívaly zábavu s bublifukem.

Po vzoru velkých akcí (a účast velká opravdu byla) bych ráda na závěr poděkovala všem, kteří se na přípravě podílel: panu školníkovi, který připravil zahradu na opékání, deváťákům, že nám nanosili lavičky, jedné mamince a vychovatelce, že zakoupily pro děti malé vidlice na opékání, rodičům, tetám, strýčkům, babičkám, dědečkům atd., že si našli čas a přišli mezi nás. Děkuji. Byli jsme skvělí!

Miriam Poledníková